jørn møller-rasmussen skrev den 2019-12-04 20:39:

Hej Walter.

Jeg skriver til dig fordi jeg er interesseret i hvordan i fik nye lokaler.
Jeg spiller selv i Rønne Billard Klub og her har vi også haft/har problemer med lokaler.
Jeg er derfor interesseret i at vide om det evt. er kommunen der til sidst har hjulpet jer og i bekræftende fald om i så betaler for lokalerne. Håber du kan/vil give mig en ide om hvordan det er gået til?
Venlig hilsen og på forhånd tak og Glædelig Jul \uD83C\uDF85

Hej Jørn

Her er vores historie ganske kort.

Vi havde nogle dejlige og store lokaler i et erhvervsområde, men da kommune strammede op i bevillingen af lokaletilskud, begyndte vi at kikke os om efter noget mindre(billigere!).

Det ligger nu ca 5 år tilbage. Lidt efter besluttede kommune så at idrætsklubber fremover ikke lovligt kunne være i lokalområder som var udlagt til erhverv. Lige pludselig var der så en del klubber som skulle se sig om efter andre lokaler. Det gav så en del kritik ikke mindst i den lokale presse. Det var derfor at fritidsforvaltningen kom op med en plan om at lave et foreningscenter for disse klubber, i en nedlagt fabrik. Vi var ellevilde, for så skulle vi jo ikke betale husleje mere!

Vi hold op med at søge efter andre lokaler, og kastede os over planlægning af det kommunale projekt, sammen med DGI m.m. Efter 1 års tid blev planen forlagt kommunal bestyrelsen og stemt ned; til gengæld blev de enige om at bygge en ny hal i forbindelse med svømmehallen. Men.. hallen skulle kun bruges af kampsportsklubberne.

Så havde vi tabt 2 år med det. Kommune lovede at finde lokaler til os, og vi gik også selv i gang med søgningen igen. Kommune fandt ikke noget. Og vi fandt så et lokale i den samme ejendom hvor foreningscentret skulle have været. Kommune støttede os med et bidrag til flytningen og ombygningen af lokalet.

Hvad angår kommunal støtte til husleje er den afhængig af antallet af medlemmer under 25år, vi kommer højst op på et tilskud på 40% med den nuværende medlemssammensætning.

Med ønsker om en God Jul

Walter

Sådan fik man det løst i Horsens, en klub på cirka samme størrelse som Rønne Billard Klub, Horsens dog med mange flere borde og forskellige muligheder. De har 5 kegleborde, 2 caramboleborde, 1 poolbord og 1 snookerbord….

Noget tyder på at vi alligevel skal være godt tilfredse med hvad der er stillet til rådighed, ikke mindst økonomisk !

HORSENS

Klub 10 venter i spænding: 43 pensionister kan blive ramt, hvis billardklub går konkurs

1/10

Fredag formiddag er 20-25 medlemmer af Klub 10 i gang ved bordene i Horsens Billard Klubs lokaler på Hattingvej. Der spilles keglebillard, og klubben har fem hold, der deltager i turneringer med klubber fra andre jyske byer. Foto: Søren E. Alwan

Klub 10 er en selvstændig billardklub for pensionister, der lejer sig ind i Horsens Billard Klubs lokaler på Hattingvej. Hvis ikke der findes en hurtig løsning, bliver også Klub 10 hjemløs, når Horsens Billard Klub må forlade de nuværende ulovlige og for dyre lokaler.

17 feb. 2019 kl. 18:00
Thomas Schütt (tsc@hsfo.dk )

Horsens: Folkebladet skrev 7. februar, at Horsens Billard Klub går konkurs, hvis der ikke findes en hurtig løsning på lokale-situationen. Klubben må ifølge planloven ikke være i de nuværende lokaler på Hattingvej, og huslejen er i øvrigt også alt for dyr. Der er et akut problem for billardklubben, men situationen er ligeså kritisk for 43 pensionister, der lejer sig ind i lokalerne.

– Det vil også være en katastrofe for os, hvis Horsens Billard Klub lukker, så da vi læste om det i Folkebladet tænkte vi, at vi nu måtte gøre opmærksom på, at vi eksisterer, siger August Christoffersen.

Han er formand for Klub 10, en selvstændig billardklub, der blev stiftet i 2003, og som bor til leje hos Horsens Billard Klub i den tidligere fabriksbygning på Hattingvej. Siden starten har klubben haft mellem 40 og 50 medlemmer, der med enkelte undtagelser alle har været pensionister. I dag er der 43 medlemmer, hvoraf de 35 er over 70 år. Alderspræsidenten er 92 år.

Klub 10 har adgang til billardklubbens faciliteter alle hverdage fra kl. 9-16. Flere kommer hver dag for at spille og nyde det sociale samvær, andre kommer en eller to gange om ugen. Der er gratis kaffe inkluderet i kontingentet, og da Folkebladet besøger klubben ved 11-tiden fredag formiddag er 20-25 medlemmer i gang ved bordene.

ANNONCE

Vi ved godt, at vi nok ikke i fremtiden kan få helt så gode forhold, som vi har i dag, men vi kan også nøjes med mindre.

Rønne Billard Klub har deltaget i 12 forskellige grupper i sæsonen 2018-2019, med det bedste hold i 3. division Øst. Rønne Billard Klub har vundet de 9 grupper og fortsætter således til Regionsfinalerne og evt. også i Landsfinalerne. De 9 grupper repræsenterer i alt 30 forskellige spillere.

Nu håber klubben så bare at det lykkes at få/finde et nyt spillested til sæsonen 2019-2020, da klubben som bekendt er sagt op af forsvaret og skal flytte senest 31 maj d.å. Det er om kun 2 måneder.

Fem store helmatch billardborde skal skilles ad, transporteres og, forhåbentlig, samles igen.

Det begynder at være på tide at en af Dansk Idrætsforbund medlemmer, under Den Danske Billard Union, Rønne Billard Klub, får/finder et passende lokale, ca. 150 m2, der kan tåle vægten af 5 store billardborde, vægt ca. 300-400 kg pr. bord.

Klubben består af ca. 60 medlemmer, der forhåbentlig ikke lades i stikken.

Jørn Møller-Rasmussen

Klemens Storegade 58